Tekniker för en smidig renovering

Med dagens inlägg kommer jag vända mig till er som vill måla om och står inför en renovering i Ödeshög och övriga Sverige. Har du någonsin försökt måla om ditt hem själv? Att renovera är svårt, men om du har tid över och inte har något emot att göra allt på egen hand, varför inte göra ett försök?

Det finns dock vissa saker som kan göra renoveringen svårare än vad den behöver vara. Som att inte kunna nå de där sprickorna eller hörnen med penseln. Det är där det är bra att ha någon som hjälper dig.

Nyckeln till en lyckad renovering är att du applicerar färgen väl. Det finns många olika målningstekniker, men den här artikeln kommer att fokusera på tre generella tekniker som ofta används. De är alltså enkla men ändå mycket effektiva. Låt oss ta en titt!

Först och främst finns det rullteknik. Du behöver färgrullar med hårda eller mjuka borst beroende på vilken typ av yta du arbetar med. Grejen med den här tekniken är att den är bra om dina väggar är plana och jämna eftersom den hjälper till att sprida ut färgen snabbt över dem enkelt. Det är också bra i hörn och lämnar inga märken efter sig.

Därefter kommer tekniken med penseln. Det innebär att du använder en pensel för att applicera färg i raka linjer eller i mönster på dina väggar eller tak. Tekniken är också bra om du målar något litet, som en postlåda eller en detaljerad byrå, eftersom penslar är bra på att komma in i små utrymmen.

Den tredje tekniken kallas för att skära in. Det finns två sätt att använda detta: att borsta längs golvlister/plintar med en ren pensel för att markera linjen mellan vägg och golv (eller tak), eller att applicera tejp över toppen av plintarna och sedan måla väggen där golvlisterna är. Denna metod är mer tidskrävande, men den förhindrar att dudet är bra att få färg på golvlister och det är bra för områden som köks- och badrumsgolv.