Ny glöd i äktenskapet efter parterapi

Min man och jag hade gått igenom en svår period i vårt äktenskap, men parterapi verkade vara lösningen. Jag var den som ville att vi skulle gå till en terapeut någonstans runt Linköping då vi bor här, men min man var inte lika intresserad. Men jag fick i alla fall honom att gå med och det var början på någonting som förde oss närmare varandra. Ni som vill veta mer om vart vi gick kan läsa mer här.

Vi var båda i ett tillstånd av ovilja mot varandra när vi tog detta steg. Hur mycket vi än försökte, verkade ingenting tillfredsställa den andra personen. Det fanns inget sätt för någon av oss att säga något utan att känna att vi blev attackerade eller kritiserade tillbaka. Jag visste att parterapi kunde hjälpa oss att återuppliva den romantik som en gång fanns mellan oss, men vad som faktiskt hände är att min man och jag återuppväckte vår kärlek. Vi är nyförälskade och ska åka till Kanarieöarna på semester ihop och det kan vara skönt att få komma iväg och få lite miljöombyte.

Även om parterapi var svår för oss båda till en början lärde den mig att prata med min man utan att skrika eller låta elak och och sedan stormade han iväg. Min man och jag kunde lyssna på varandra och vi lärde oss båda att reagera utan att angripa vår partner. Vi kom närmare varandra och det är därför som parterapi var så bra för oss. Mitt råd till er är att inte ge upp. Man kan hitta tillbaka till varandra så det är värt att prova innan man går skilda vägar. Gör man det ändå, skiljs, då har man provat det man kan prova så behöver man inte grubbla på det i framtiden, om det var någonting mera man kunde ha gjort.