Ta körkort

Kan jag ta körkort, så kan du! För jag är en halvförvirrad kvinna på 40 plus som aldrig tog körkort när jag fyllde 18 men nu har jag gjort det via en trafikskola i Kalmar och jag är så glad att jag verkligen tog steget och gjorde detta. Jag har länge varit avundsjuk på alla som kan ta sin bil och åka någonstans utan att behöva titta på kartan och oroa sig för busshållplatser, reseplaner mm. Men efter ett tag så insåg jag att jag måste göra något åt det här! Jag vill ju också kunna ta min bil och åka någonstans utan en massa planering.

Det första steget mot mitt nya körkort blev att jag tog kontakt med en trafikskola i min stad. Jag hade ingen aning hur det gick till och vad det skulle kosta, så det var skönt att kunna få lite information innan jag bestämde mig.

Körkortsutbildningen är uppdelad i teori och praktik. Beroende på vilket körkort man vill ta, så kan det skilja sig lite i hur många timmar man måste ha i praktiken och teorin. Men det är viktigt att komma ihåg att alla kan ta körkort, oavsett hur gammal man är. Och det är aldrig för sent att lära sig!

Det kanske kan vara skrämmande att börja teorin, så jag har försökt samla ihop lite tips och information som jag tror kan vara till hjälp.

– Ta gärna en trafikskola som använder digitala verktyg för undervisningen. Då slipper man en massa papper och böcker, och man kan ofta plugga när man vill och hur mycket man vill. Jag gick till exempel på en trafikskola som använder ett bra utformat program. Man kan göra olika tester för att se hur mycket man har lärt sig och så övar man vidare på de delar där man behöver lära sig mer.