Närproducerat mjöl från lokalt jordbruk

Hejsan på er

I våran familj så älskar vi att baka, det har alltid varit en stor passion och ett intresse jag haft och nu tycker även barnen det är roligt att vara med. Vissa gånger ber jag dock om att få vara själv i köket för det är min bästa version av ensamtid. Nära Lysvik där vi bor finns ett jordbruk och där ifrån brukar jag köpa närproducerat mjöl, det känns extra härligt att veta att det kommer från ett jordbruk precis där vi bor. De har även en del höns så jag köper också ägg där ifrån vilket ju gör att allt smakar så mycket godare när man vet att det är från frigående glada utomhushöns.

När jag bakar så kan det vara någon enkel sockerkaka mitt i veckan eller muffins att ta med på en picknick. Jag bakar bröd och jag bakar tårtor. För ett litet tag sen gick jag en kurs i att lära mig hantera och skapa figurer i sockerpasta så nu kommer det nog bli en del kreativa tårtor och sånt framöver. Jag tycker om att fortsätta utveckla min bakning även om jag inte har någon ambition att göra karriär av det. Där emot har det hänt att jag bakat på beställning för kalas och så och det är något jag kan tänka mig att göra mer. Speciellt nu när jag har lite mer kunskap och färdigheter inom dekorationer i sockerpasta.

Jag har en beställning på en tårta till ett femårskalas lite senare i sommar och även cupcakes till en babyshower, det känns lika roligt båda uppdragen. Men jag vet inte om jag kan få en bättre känsla än när jag bakat något med kärlek åt min familj och se deras leenden och glittrande ögon när de tycker om det jag bakar. Det är nog det bästa. Kram!